Kategori : Bitki Koruma
Ürün Grubu : Fungisitler
Aktif Madde : % 50 Metalik bakıra eşdeğer bakır oksiklorid
Formulasyon : Islanabilir Toz (WP)
Ambalaj : 800 g, 4 kg, 5 kg
| Bitki Adı | Zararlı Organizma Adı | Uygulama Dozu | Son uygulama ile hasat arasındaki süre |
|---|---|---|---|
| Elma | Karaleke (Venturia inaequalis) | 800 g/100 L su dal sıracası varsa 400 g/100 L su dal sıracası yoksa | 21 gün |
| Armut | Karaleke (Venturia pirina) | 800 g/100 L su dal sıracası varsa 400 g/100 L su dal sıracası yoksa | 21 gün |
| Memeli pası (Gymnosporangium fuscum) | 400 g/100 L su | 21 gün | |
| Kayısı | Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Wilsonomyces carpophilus) | 400 g/100 L su normal dönem 800 g/100 L su dormant dönem | 21 gün |
| Şeftali | Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Wilsonomyces carpophilus) | 400 g/100 L su 1.uygulama 800 g/100 L su 2.uygulama | 21 gün |
| Yaprak kıvırcıklığı (Taphrina deformans) | 800 g/100 L su | 21 gün | |
| Erik | Cep hastalığı (Taphrina pruni) | 800 g/100 L su | 21 gün |
| Antep Fıstığı | Karazenk (Pseudocercospora pistacina) | 500 g/100 L su | 21 gün |
| Turunçgiller | Uç kurutan (Phoma tracheiphilla) | 400 g/100 L su | 21 gün |
| Zeytin | Halkalı Leke (Spilocaea oleaginum) | 400 g/100 L su | 21 gün |
| Bağ* | Mildiyö (Plasmopara viticola) | 300 g/100 L su 1.uygulama 500 g/100 L su 2.uygulama | 21 gün |
| Antraknoz (Elsinoe ampelina) | 300 g/100 L su 1.uygulama 500 g/100 L su 2.uygulama | 21 gün | |
| Domates | Mildiyö** (Phytophthora infestans) | 300 g/100 L su | 14 gün |
| Bakteriyel benek (Pseudomonas syringae pv. tomato) | 300 g/100 L su 1.uygulama 400 g/100 L su 2.uygulama | 14 gün | |
| Bakteriyel leke (Xanthomonas vesicatoria) | 300 g/100 L su 1.uygulama 400 g/100 L su 2.uygulama | 14 gün | |
| Patates | Mildiyö (Phytophthora infestans) | 300 g/100 L su | 14 gün |
| Fasulye | Antraknoz (Colletotrichum lindemuthianum) | 500 g/100 L su | 14 gün |
| Adi yaprak yanıklığı (Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli) | 300 g/100 L su | 14 gün | |
| Hale yanıklığı (Pseudomonas savastanoi pv. phaseolica) | 300 g/100 L su | 14 gün | |
| Domates, Patlıcan, Patates | Erken yaprak yanıklığı (Alternaria solani) | 500 g/100 L su | 14 gün |
| Yerfıstığı | Serkospora erken yaprak lekesi (Cercospora arachidicola) | 400 g/100 L su | 14 gün |
| Sebze fideleri | Çökerten ve kök çürüklüğü (Pythium spp., Rhizoctonia spp., Fusarium spp., Alternaria spp., Sclerotinia spp., Phytophthora spp.) | 300 g/100 L su 1.uygulama 500 g/100 L su 2.uygulama (Fidelik uygulaması) | 14 gün |
| Hıyar | Köşeli yaprak lekesi (Pseudomonas syringae pv.lachyrmans) | 300 g/100 L su | 14 gün |
| Kornişon | Köşeli yaprak lekesi (Pseudomonas syringae pv.lachyrmans) | 300 g/100 L su | 14 gün |
| Şerbetçiotu | Mildiyö (Pseudoperonospora humuli) | 500 g/100 L su | 14 gün |
| Aspir | Yaprak lekesi (Alternaria carthami) | 300 g/100 L su | 14 gün |
| Tütün | Fidelerde çökerten (Rhizoctania solani, Fusarium spp., Phythium spp., Alternaria spp., Sclerotinia sclerotium) | 400 g/100 L su | 14 gün |
* Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılmaz.
** Domates bitkilerinin gelişmelerinde durgunluk yapabileceğinden kurak iklim şartlarında bakırlı ilaçların tavsiyesinden kaçınılmalı, ancak organik fungisitlerin bulunmadığı yerlerde bakırlı ilaçlarla en fazla 1-2 uygulama yapılmalıdır.