Kategori : Bitki Koruma

Ürün Grubu : Fungisitler

Aktif Madde : % 50 Metalik bakıra eşdeğer bakır oksiklorid

Formulasyon : Islanabilir Toz (WP)

Ambalaj : 800 g, 4 kg, 5 kg

Bitki Koruma Ürününün Kullanma Şekli

Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Uygulama Dozu Son uygulama ile hasat arasındaki süre
Elma Karaleke (Venturia inaequalis) 800 g/100 L su dal sıracası varsa 400 g/100 L su dal sıracası yoksa 21 gün
Armut Karaleke (Venturia pirina) 800 g/100 L su dal sıracası varsa 400 g/100 L su dal sıracası yoksa 21 gün
Memeli pası (Gymnosporangium fuscum) 400 g/100 L su 21 gün
Kayısı Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Wilsonomyces carpophilus) 400 g/100 L su normal dönem 800 g/100 L su dormant dönem 21 gün
Şeftali Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Wilsonomyces carpophilus) 400 g/100 L su 1.uygulama 800 g/100 L su 2.uygulama 21 gün
Yaprak kıvırcıklığı (Taphrina deformans) 800 g/100 L su 21 gün
Erik Cep hastalığı (Taphrina pruni) 800 g/100 L su 21 gün
Antep Fıstığı Karazenk (Pseudocercospora pistacina) 500 g/100 L su 21 gün
Turunçgiller Uç kurutan (Phoma tracheiphilla) 400 g/100 L su 21 gün
Zeytin Halkalı Leke (Spilocaea oleaginum) 400 g/100 L su 21 gün
Bağ* Mildiyö (Plasmopara viticola) 300 g/100 L su 1.uygulama 500 g/100 L su 2.uygulama 21 gün
Antraknoz (Elsinoe ampelina) 300 g/100 L su 1.uygulama 500 g/100 L su 2.uygulama 21 gün
Domates Mildiyö** (Phytophthora infestans) 300 g/100 L su 14 gün
Bakteriyel benek (Pseudomonas syringae pv. tomato) 300 g/100 L su 1.uygulama 400 g/100 L su 2.uygulama 14 gün
Bakteriyel leke (Xanthomonas vesicatoria) 300 g/100 L su 1.uygulama 400 g/100 L su 2.uygulama 14 gün
Patates Mildiyö (Phytophthora infestans) 300 g/100 L su 14 gün
Fasulye Antraknoz (Colletotrichum lindemuthianum) 500 g/100 L su 14 gün
Adi yaprak yanıklığı (Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli) 300 g/100 L su 14 gün
Hale yanıklığı (Pseudomonas savastanoi pv. phaseolica) 300 g/100 L su 14 gün
Domates, Patlıcan, Patates Erken yaprak yanıklığı (Alternaria solani) 500 g/100 L su 14 gün
Yerfıstığı Serkospora erken yaprak lekesi (Cercospora arachidicola) 400 g/100 L su 14 gün
Sebze fideleri Çökerten ve kök çürüklüğü (Pythium spp., Rhizoctonia spp., Fusarium spp., Alternaria spp., Sclerotinia spp., Phytophthora spp.) 300 g/100 L su 1.uygulama 500 g/100 L su 2.uygulama (Fidelik uygulaması) 14 gün
Hıyar Köşeli yaprak lekesi (Pseudomonas syringae pv.lachyrmans) 300 g/100 L su 14 gün
Kornişon Köşeli yaprak lekesi (Pseudomonas syringae pv.lachyrmans) 300 g/100 L su 14 gün
Şerbetçiotu Mildiyö (Pseudoperonospora humuli) 500 g/100 L su 14 gün
Aspir Yaprak lekesi (Alternaria carthami) 300 g/100 L su 14 gün
Tütün Fidelerde çökerten (Rhizoctania solani, Fusarium spp., Phythium spp., Alternaria spp., Sclerotinia sclerotium) 400 g/100 L su 14 gün

* Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılmaz.

** Domates bitkilerinin gelişmelerinde durgunluk yapabileceğinden kurak iklim şartlarında bakırlı ilaçların tavsiyesinden kaçınılmalı, ancak organik fungisitlerin bulunmadığı yerlerde bakırlı ilaçlarla en fazla 1-2 uygulama yapılmalıdır.