POTASYUM HUMAT

Garanti Edilen İçerik (w/w)

Organik Madde %30
Toplam (Hümik+Fulvik) Asit %65
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) %10
Maksimum Nem %20
pH Aralığı 9 – 11

KULLANIM ALANI, ŞEKLİ, ZAMANI ve MİKTARI

BİTKİLER

UYGULAMA ZAMANI

UYGULAMA ŞEKLİ VEMİKTARI

TOPRAKTAN

YAPRAKTAN

TARLA BİTKİLERİ

Ekim öncesi: Ürün sıvı gübrelerle karıştırılarak kullanılabildiği gibi doğrudan katı gübrelerle karıştırılarak da kullanılır. Ekimden önce veya sonra tatbik edilen yabancı ot ilaçları ile karıştırılarak da kullanılır. Ekimesnasında: Sıvı ve katı gübrelerle karıştırılarak toprağa tatbik edildiği gibi tek başına tohum yatağına verilerek de kullanılır.

200 Gr /DaTohum yatağına veya bitkinin kök bölgesine

100 LitreSuya 25 Gr /Da

Hububat, Mısır, Soya, Pamuk, Tütün, Ayçiçeği, Yerfıstığı, Yem Bitkileri, Şeker Pancarı vs.

SEBZELER

1- Fidelerin şaşırtılması esnasında : 100 litre suya 250 gr. konur ve hazırlanan eriyiğe fidelerin kökleri bandırılarak dikilir.

2- Vejetatif büyüme sırasında :Sulama, damlama, veya yağmurlama suyuna katılarak tatbik edilir. Damlama veya yağmurlama suyuna katılarak kullanılacak ise tavsiye edilen doz en az 10-15 litre suda karıştırıldıktan ve iyice eritildikten sonra kullanılmalıdır.

200 Gr /DaTohum yatağına veya bitkinin kök bölgesine

100 LitreSuya 25 Gr /Da

Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Fasulye, Bezelye, Kavun, Karpuz,Kabak, Soğan, Sarımsak, Havuç, Marul, Lahana, Karnabahar, Kereviz Ispanak, Patates, Çilek v.s.

FİDANLIK – SERALAR

Her ekim döneminde sulama veya damlama suyu ile toprağa verilir. Damlama veya yağmurlama suyu ile verilecekse 10-15 litre suda iyice eritilerek kullanılmalıdır.

200 Gr /DaTohum yatağına veya bitkinin kök bölgesine

100 LitreSuya 25 Gr /Da

Süs Bitkileri Sebze v.s.

MEYVELER

Üç uygulama tavsiye edilmektedir:

1- Tomurcuk ve çiçeklenmenin hemen öncesinde, 2- Meyve oluşumunda,

3- Meyvelerin büyümelerinin devam ettiği mevsim ortasında toprağa tatbik edilir.

200 Gr /DaTohum yatağına veya bitkinin kök bölgesine

100 LitreSuya 25 Gr /Da

Elma, Armut, Şeftali, Kayısı, Ayva, Erik, Kiraz, Vişne, Bağ, Badem gibi Meyve Ağaçlarında, Narenciye (Portakal, Limon, Mandalina, Greyfurt), Zeytin

YEŞİL ALANLAR /ÇİM

İkbahar'dan itibaren 20-30 günlük aralıklarla

150-200 Gr/Da