Kategori : BİTKİ BESLEME
Tür : ORGANİK BİTKİ BESLEME
Minerallerin (makro, mikro elementler) daha İyi alınmasını sağlar.
GARANTİ EDİLEN İÇERİK:
Toplam Organik Madde: %50
Serbest Aminoasitler: %10
Organik Azot (N): %8
Organik Karbon: %25
PH:5,5 - 7,5
AVANTAJLARI:
KULLANIM ŞEKLİ: Yaprak uygulaması yapılması gerekmektedir.
SIAPTON®
(Hayvansal Menşeili Aminoasit içeren Sıvı Organik Gübre)
|
Domates,biber (sera) |
200-300 ml/100 l su |
Şaşırtmadan 7 gün sonra, 20 günde bir 3-4 uygulama |
|
Domates,biber (tarla) |
200-300 ml/da |
Şaşırtmadan 7 gün sonra, 20 günde bir 3-4 uygulama |
|
Hıyar, Kabak,Kavun,Karpuz,Patlıcan (sera) |
200-300 ml/100 l su |
Şaşırtmadan 5 gün sonra, 20 günde bir 3-4 uygulama |
|
Hıyar, Kabak,Kavun,Karpuz,Patlıcan (tarla) |
250-300 ml/da |
Şaşırtmadan 5 gün sonra, 20 günde bir 3-4 uygulama |
|
Sebze damla sulama uygulamaları |
500 ml/da |
Şaşırtmadan 5 gün sonra, tüm gelişim dönemi boyunca haftada 1 uygulama |
|
Limon,Portakal,Mandalina,Greyfurt |
150-300 ml/100 l su |
Çiçeklenme öncesi itibariyle 15-20 gün ara ile 7 uygulama |
|
Elma,Armut,Ayva |
200-400 ml/100 l su |
Tam vejetatif gelişim döneminden itibaren 15 günde bir 3 uygulama |
|
Şeftali, Kiraz, Kayısı |
200-300 ml/100 l su |
Erken çiçeklenme dönemi itibariyle her 15-20 günde bir 3 uygulama |
|
Nektarin |
150 ml/100 l su |
Tam vejetatif gelişim döneminden itibaren 20 günde bir 3 uygulama |
|
Bağ |
200-300 ml/100 l su |
Bahar sürgün dönemi itibaren 15-20 gün aralıklarla 3 uygulama |
|
Marul (sera) |
200-300 ml/100 l su |
Şaşırtmadan 5 gün sonra, 20 günde bir 3-4 uygulama |
|
Marul (tarla) |
150-250 ml/da |
Şaşırtmadan 5 gün sonra, 20 günde bir 3-4 uygulama |
|
İncir |
300 ml/100 l su |
Tam vejetatif gelişim döneminden itibaren 15 günde bir 3 uygulama |
|
Vişne |
200 ml/100 l su |
Yaprakların gözükmeye başladığı dönemden itibaren 15 günde bir 3 uygulama |
|
Erik |
100 ml/100 l su |
Tam vejetatif gelişim döneminden itibaren 20 günde bir 3 uygulama |
|
Badem |
250 ml/100 l su |
1. uygulama meyve tutumu sonrası, 2. uygulama 20 gün sonra |
|
Zeytin |
250-400 ml/100 l su |
Tam vejetatif gelişim döneminden itibaren 15 günde bir 3 uygulama |
|
Patates |
200-300 ml/100 l su |
Çimlenmeden 25-30 gün sonra, 20 günde bir 3 uygulama |
|
Fasulye,Bezelye,Mercimek,Nohut,Soya fasulyesi |
250 ml/da |
3 yaprak döneminden itibaren 15 günde bir 3 uygulama |
|
Fındık |
250-400 ml/100 l su |
1. uygulama 3 yapraklı dönemde, 2. uygulama 10 gün sonra, 3. uygulama fındık gelişim |
|
Nar |
200 ml/100 l su |
Çiçeklenme dönemi sonrası 20 günde bir 3 uygulama |
|
Antep fıstığı,Ceviz,Kestane |
200-300 ml/100 l su |
Erken çiçeklenme dönemi itibariyle 15 günde bir uygulama |
|
Muz |
200 ml/100 l su |
Çiçeklenme başlangıcı ve 30 gün sonra olmak üzere 2 uygulama |
|
Şeker pancarı |
200-300 ml/da |
2 yapraklı dönemden itibaren 15 günde bir 3 uygulama |
|
Çilek (sera) |
200-400 ml/100 l su |
Tam vejetatif gelişim döneminden çiçeklenme dönemine kadar 3 uygulama |
|
Çilek (tarla) |
200-300 ml/da |
Tam vejetatif gelişim döneminden çiçeklenme dönemine kadar 3 uygulama |
|
Süs bitkileri |
200 ml/100 l su |
Çimlenmeden 20-30 gün sonra, 15 günde bir 3-4 uygulama |
|
500 ml-1 lt/da |
Sezon boyu 10 günde bir uygulama (sezonda toplam uygulama miktarı maksimum 5 l/da) |
|
|
Kivi |
300 ml/100 l su |
1. uygulama vejetasyon dönemi başlangıcı, 2. uygulama 20 gün sonra |
|
Buğday,Arpa,Çeltik |
300 ml - 500 ml/da |
Kardeşlenme dönemi itibariyle 3 uygulama |
|
Mısır |
300 ml - 500 ml/da |
4 yapraklı dönem, 6 yapraklı dönem ve püskül oluşumu itibariyle toplam 3 uygulama (3. uygulama bu dönemde insektisit uygulaması var ise) |
|
Kanola |
150 ml/da |
1. uygulama ilkbahar vejetatif gelişim dönemi, 2. uygulama 20 gün sonra (su uygulama oranı:40-50 l/da) |
|
Ayçiçeği |
200 ml/da |
1. uygulama 4-6 yaprak dönemi, 2. uygulama 20 gün sonra |
|
Pamuk |
200 ml/da |
1. uygulama taraklanma başlangıcında, 2. uygulama erken çiçeklenme 3. uygulama koza açım dönemi |
|
Havuç |
200-300 ml/da |
Çimlenmeden 25-30 gün sonra, 20 günde bir 3 uygulama |
|
Tere,Ispanak,Maydonoz |
200-300 ml/da |
2-4 yapraklı dönemden itibaren her 20 günde bir 3 uygulama |
|
Soğan,Sarımsak |
200-300 ml/da |
erken yumru oluşumu itibaren 20 günde bir 3 uygulama |
|
Çavdar |
200 ml/da |
kardeşlenme ile sapa kalkma arasında |
|
Tütün |
400 ml/da |
1. uygulama şaşırtmadan 15-20 gün sonra, 2 uygulama 10 gün sonra |
|
Yer Fıstığı |
250 ml/da |
3 yaprak döneminden itibaren 15 günde bir 3 uygulama |
|
Enginar |
200-300 ml/da |
Vejetatif gelişim dönemi itibariyle 20 günde bir 4 uygulama |
|
Lahana |
200-300 ml/da |
İlk uygulama şaşırtmadan 15 gün sonra, 2. ve 3. uygulamalar 15 gün arayla |
|
Kereviz |
200-300 ml/da |
Çimlenmeden 25-30 gün sonra, 20 günde bir 3 uygulama |