| Organik Madde | %30 |
| Toplam (Hümik+Fulvik) Asit | %65 |
| Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) | %10 |
| Maksimum Nem | %20 |
| pH Aralığı | 9 – 11 |
|
BİTKİLER |
UYGULAMA ZAMANI |
UYGULAMA ŞEKLİ VEMİKTARI |
|
|
TOPRAKTAN |
YAPRAKTAN |
||
|
TARLA BİTKİLERİ |
Ekim öncesi: Ürün sıvı gübrelerle karıştırılarak kullanılabildiği gibi doğrudan katı gübrelerle karıştırılarak da kullanılır. Ekimden önce veya sonra tatbik edilen yabancı ot ilaçları ile karıştırılarak da kullanılır. Ekimesnasında: Sıvı ve katı gübrelerle karıştırılarak toprağa tatbik edildiği gibi tek başına tohum yatağına verilerek de kullanılır. |
200 Gr /DaTohum yatağına veya bitkinin kök bölgesine |
100 LitreSuya 25 Gr /Da |
|
Hububat, Mısır, Soya, Pamuk, Tütün, Ayçiçeği, Yerfıstığı, Yem Bitkileri, Şeker Pancarı vs. |
|||
|
SEBZELER |
1- Fidelerin şaşırtılması esnasında : 100 litre suya 250 gr. konur ve hazırlanan eriyiğe fidelerin kökleri bandırılarak dikilir. 2- Vejetatif büyüme sırasında :Sulama, damlama, veya yağmurlama suyuna katılarak tatbik edilir. Damlama veya yağmurlama suyuna katılarak kullanılacak ise tavsiye edilen doz en az 10-15 litre suda karıştırıldıktan ve iyice eritildikten sonra kullanılmalıdır. |
200 Gr /DaTohum yatağına veya bitkinin kök bölgesine |
100 LitreSuya 25 Gr /Da |
|
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Fasulye, Bezelye, Kavun, Karpuz,Kabak, Soğan, Sarımsak, Havuç, Marul, Lahana, Karnabahar, Kereviz Ispanak, Patates, Çilek v.s. |
|||
|
FİDANLIK – SERALAR |
Her ekim döneminde sulama veya damlama suyu ile toprağa verilir. Damlama veya yağmurlama suyu ile verilecekse 10-15 litre suda iyice eritilerek kullanılmalıdır. |
200 Gr /DaTohum yatağına veya bitkinin kök bölgesine |
100 LitreSuya 25 Gr /Da |
|
Süs Bitkileri Sebze v.s. |
|||
|
MEYVELER |
Üç uygulama tavsiye edilmektedir: 1- Tomurcuk ve çiçeklenmenin hemen öncesinde, 2- Meyve oluşumunda, 3- Meyvelerin büyümelerinin devam ettiği mevsim ortasında toprağa tatbik edilir. |
200 Gr /DaTohum yatağına veya bitkinin kök bölgesine |
100 LitreSuya 25 Gr /Da |
|
Elma, Armut, Şeftali, Kayısı, Ayva, Erik, Kiraz, Vişne, Bağ, Badem gibi Meyve Ağaçlarında, Narenciye (Portakal, Limon, Mandalina, Greyfurt), Zeytin |
|||
|
YEŞİL ALANLAR /ÇİM |
İkbahar'dan itibaren 20-30 günlük aralıklarla |
150-200 Gr/Da |
|