Bakır noksanlıklarında yapraktan uygulamalar için , Doktor Tarsa kalitesi ile sunulan yoğun içerikli Bakır Oksiklorür; Dünya'nın bir çok ülkesinde bakteriyel ve fungal hastalıklara karşı kullanılan sistematik bir etken maddedir, bazı ülkelerde organik tarımda dahi kullanılır.
| Mikro Element | % w/w | % w/v |
|---|---|---|
| Toplam Bakır (Cu) | 26 | 40 |
Tavsiye Edilen Doz
| Bitki | cc/100L Suya | Uygulama Zamanı ve Sayısı |
|---|---|---|
| Elma | 100 | Vegetatif gelişme dönemi ve meyve tutum dönemi. |
| Üzüm | 100 | Tomurcuklanmadan önce uygulayınız. |
| Narenciye | 100 | Hasat sonrası maksimum 0.21 L/da uygulama. Ağaçta çiçek veya meyve varken uygulama yapmayınız. |
| Biber (Açık Saha) | 100 | Dikimden 35 gün sonra (4-6 yaprak dönemi). |
| Patates | 200 | Tam yeşermeden 7-14 gün sonra ve yaprak analizini takiben yumru gelişimi sırasında uygulayınız. |
| Domates | 100 | 4-6 yaprak döneminde yada dikimden 35 gün sonra. |
| Çilek | 50 | Çiçeklenme sonrası erken sezonda uygulayınız. |
| Tahıl | 150 | İki yaprak döneminde, ikinci boğum görüldüğünde, ileri noksanlıklarda 15 gün aralıklarla uygulama tekrarlanır. Sonbahar ekimlerinde kış soğuklarına girmeden uygulama yapılması tavsiye edilir. |
| Çim | 150 | Baharda gelişme başlayınca uygulanır. İleri noksanlıklarda 15 gün aralıklarla tekrarlanır. Koyun otlatılan meralarda kullanmayınız. |
| Zeytin | 200 | Bahar ve sonbahar arasında 2-3 uygulama. |
| Toprak Uygulaması | 0,15-0,3 L/da | Erken dönemde u |