KALSİYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ

GARANTİ EDİLEN İÇERİKLER

W/W%

Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO)

25

Özellikleri:

Kalsiyum, dokuların sertleşmesinde, tomurcuk ve kök uçlarının gelişmesinde, karbonhidrat taşınmasında görev yapan en önemli elementlerden biridir. Kalsiyumun en önemli fonksiyonlarından biri de meyve hücre duvarını sertleştirmesidir. Çiçeklenme sırasında bitki kalsiyum noksanlığı çekerse, daha az çiçek oluşturur, meyve, sebze kabuğu zayıflar ve bazı fizyolojik bozukluklara neden olur.Kalsiyum kireçli topraklarda bulunur, ancak genel olarak bitkiler bunu alamaz.Ayrıca bor noksanlığı gibi diğer faktörler de kalsiyum alınımını düşürürler. Bu nedenle kalsiyum, petal yaprakların düşmeye başladığı andan, meyvenin 1/3 büyüklüğe ulaştığı döneme kadar gerekli olan bir elementtir.

Bitkiler Damlama-Sulama Uygulama Yapraktan Uygulama
Meyve Ağaçları 250 - 500 ml / da 200 ml / 100 L su
Turunçgil 250 - 500 ml / da 200 ml / 100 L su
Sebzeler; Domates, Biber, Hıyar vb. 250 - 500 ml / da 100 ml / da
Pamuk, Mısır, Soya, Y.Fıstığı vb. 250 - 500 ml / da 100 ml / da
Patates, Ş.Pancarı, Soğan, Havuç 250 - 500 ml / da 100 ml / da
Çilek, Kavun, Karpuz 250 - 500 ml / da 100 ml / da
Bağ, Muz 250 - 500 ml / da 200 ml / 100 L su
Süs Bitkileri 250 - 500 ml / da 100 ml / da

Karışabilirlik:

Yağlar, Dinocap etkili maddeli ilaçlar ve alkali reaksiyonlu ürünlerle karıştırmayınız.