SEAL KULLANILDIĞI BİTKİ VE ORGANİZMALAR

Bitki Adı Zararlı Dozu PHI
Şeker Pancarı Fare kulağı (Anagalis arvensis) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Yabani Menekşe (Viola arvensis) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Çoban Değneği (Polygonum sp.) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Sarmaşık çoban değneği (Polygonum convolvulus) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Isırgan (Urtica urens) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Yavşan otu (Veronica spp.) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Eşek marulu (Sonchus spp.) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Köpek üzümü (Solanum nigrum) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Yabani Krizantem (Chrysanthemum sp.) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Şahtere (Fumaria spp.) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Kişniş Otu (Spergula sp.) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Tatula (Datura stramonium) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Unutma Beni (Myosotis arvensis) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Yabani hardal (Sinapis arvensis) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Akçaçiçeği (Thlaspi arvense) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Çoban çantası (Capsella bursa-pastoris) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Kara pazı (Atriplex sp.) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Ballı baba (Lamium spp.) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Diş Otu (Galeopsis arvense) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Serçe dili (Stellaria media) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Kazayağı (Chenopodium album) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90
Şeker Pancarı Gelincik (Papaver rhoeas) 400 ml/da, Şeker pancarı 2-4 yapraklı dönemde 90

İLACIN HAZIRLANMASI

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI: Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar suyla doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürünü aynı gün içinde kullanılmalıdır. Dekara kullanılacak su miktarı 20-40 lt. olmalı, uygulamalarda yelpaze hüzmeli meme kullanılmalıdır.

KALİBRASYON: Uygulama öncesinde uygulama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde, rüzgarsız veya az rüzgârlı hava koşullarında yapılmalıdır.

İLAÇLAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ: Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra ilaçlama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçalarının yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.