FLORGIB ® 2SL

Kategori : BİTKİ KORUMA

Tür : BİTKİ GELİŞİM DÜZENLEYİCİ

BİTKİ GELİŞİM DÜZENLEYİCİSİ

SUDA ÇÖZÜNEBİLİR SIVI

Litrede 20g saf Gibberellic asit (GA3) içerir.

Bitki Adı Kullanma Amacı ve Dönemi Kullanma Dozu 100L Su
Çekirdeksiz Üzümler İri salkım ve iri daneli elde etmek için "Birinci uygulama: çiçek kapsüllerinin %70 döküldüğü devrede; İkinci uygulama: ise bundan 10-12 gün sonra, tanelerin 3mm çapında saçma iriliğine ulaştığında yapılır. 120ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı
Kurutmalık üzümler Çiçek kapsüllerinin dökülmesinden 4-5 gün sonra uygulama yapılır. 30ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı
Narenciye 1.Çiçek döllenmesini teşvik için: Özellikle Satsuma ve Klemantin türü mandalinalarda çiçeklerin %75-80 açtığı devrede hazırlanan solüsyon çiçeklere püskürtülür. 30ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı
2.Haziran dökümü önlemek için “Valensiya” portakalları hariç diğer çeşitlerde çiçek açımının tamamlanmasından 4-5 hafta sonra (döküm başlamadan 1 ay önce) hazırlanan solüsyon çiçeklere püskürtülür. 120ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı
3.Hasadın geciktirilmesi için:
a)Vaşington portakallarda: Meyvelerde ilk renk değişimi görülür görülmez hazırlanan solüsyon meyvelere püskürtülür.
60ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı
b)Yataklık Limonlarda: Meyvelerde ilk renk değişimi görüldüğünde hazırlanan solüsyon meyvelere püskürtülür. Böylece meyvelerin 2-3 ay müddetle ağaç üzerinde kalmaları sağlanır. 60ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı
c)Greyfurtlarda ilk renk dönüşümü görüldüğünde hazırlanan solüsyon meyvelere püskürtülür 90ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı
Armut Meyve tutumu az olan armut çeşitlerinde çiçeklerin %30 açtığında verim artırmak için ve çiçeklenme devresinde meydana gelebilecek don zararından korunmak için donlardan en geç 2 gün sonra hazırlanan solüsyon ağaçlara püskürtülür. 90-150ml+90ml yayıcı-yapıştırıcı
Kiraz ve Vişne Meyvelerde renk değişimi başladığı dönemde uygulanır.Bu uygulamadan İri, dayanıklı ve düzgün meyve elde edilir. 90ml+50ml yayıcı-yapıştırıcı
Şeftali Özellikle Dixired ve Hale çeşitlerinde Ağustos'un ilk haftası içinde hazırlanan solüsyon püskürtülür. Bu uygulama ağaçları, ertesi yıl ilkbahar geç donlardan koruyacağı gibi meyve seyreltme işide kendiliğinden halledilmiş olacaktır. 600-900ml+50ml yayıcı-yapıştırıcı
Çilek Mahsule yatmayı sağlamak ve iri meyve elde etmek için kullanılır.Çiçeklenmeden 3-4 hafta önce hazırlanan solüsyon sırt pompası ile püskürtülür. 90ml-150ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı
Enginar Turfanda enginar yetiştirmek, ve yüksek verim almak için enginarların 4-5 yaprak, boylarının 25-30cm olduğu devrede, hazırlanan solüsyon özellikle bitkilerin göbek kısımlarına pulverize edilir.Normalden fazla gübre verilmeli ve zamanında sulanmalıdır. 300ml+50ml yayıcı-yapıştırıcı
Patates Tohumluk olarak kullanılıcak patetesler, dikiminden once hazırlanan solüsyona dikimden once daldırılarak muamele edilir ve dikilir. Böylece çimlenme hızlanır ve düzenli çıkış olur. 30 –60 ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı
Marul Göbek bağlamayı teşvik için hasattan 7-15 gün önce uygulama yapılır.Soğuk hava şartlarında yüksek doz uygulanır. 60-120ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı
Biber Verimi artırma için, çiçeklerin yarısı, meyve tuttuğunda hazırlanan solüsyona ilk uygulama bundan 2-3 hafta sonra da ikinci uygulama yapılır. 180ml+20ml yayıcı-yapıştırıcı
Süs Bitkileri Kesme çiçekçilikte uzun sap ve iri çiçek elde etmek için kullanılır.Bitkileri (Karanfil, Gül, Sıklamen, Krizatem) 240-500ml +50ml yayıcı-yapıştırıcı

Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için bitki koruma ürününün aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulanmanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.