Kategori : BİTKİ KORUMA

Tür : İNSEKTİSİT

HARU adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 4A-3A olarak sınıflandırılmış bir insektisittir.

Etkili Madde:%10 Acetamiprid ve %3 Lambda Cyhalothrin içerir.

WG (Suda Dağılabilen Granül)

Haru, kontak ve sistemik etkili bir insektisittir.

Acetamiprid postsnaptik nikotinik asetilkolin reseptörlerine geri dönüşümsüz bağlanır.

Lambda cyhalothrin böceklerin sinir sistemine kontak ve mide yoluyla etki eder. Sinir sistemine kalıcı hasara neden olur. Ani etkilidir. Hızlı ve uzun süreli kontrol sağlamaktadır.


Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için bitki koruma ürününün aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulanmanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

Kullanım Şekli

İlacın uygulamaya hazırlanması:

Gerekli ilaç miktarı önce bir miktar su ile ayrı bir kapta karıştırılır. İlaçlama aleti yarısına kadar su ile doldurularak içine bu karışım dökülür ve kalan su miktarı ilave edilerek karıştırılır.

- İlaçlamalar sabah çiğ kalktıktan sonra ve günün serin saatlerinde yapılmalıdır.

-Zararlıya temasını sağlayabilmek için yaprakların alt yüzeyleride dahil olmak üzere ilacın iyi bir kaplama yapacak şekilde püskürtülmesi şarttır.

Mısırda Mısır Kurdu:

50 dekarlık tarla bir ünite kabul edilir. Tarlada zikzak şeklinde gidilerek 100 bitkideki bulaşma (yumurta kümesi veya yaprak, gövde, koçan, tepe ve koçan püskülündeki yenikler) tespit edilir. Bulaşık bitki sayısı %5 ve üzerinde olması durumunda 14 gün arayla 2 yada 3 ilaçlama yapılır.

Antepfıstığında Antepfıstığı psillidi:

Mayıs ayı ortalarından itibaren haftada 1 kez 100 bileşik yaprakta yapılacak sayılarda 20-30 nimf/yaprak olduğunda ilk parasitoid erginleri çıkmadan ilaçlama yapılır.

Zeytinde Zeytin Güvesi:

Zararlının tercihen meyve dölüne karşı ilaçlama yapılmalıdır. Kontrol edilen mercimek büyüklüğündeki zeytin meyvelerinin %10'unda canlı “ yumurta+larva” olması halinde ilaçlama yapılmalıdır. Ancak zararlının mevsşm başında yaprak ve yeni sürgünlerde %10'dan yüksek düzeylerde zarar yapması halinde, çiçek dölünde ilk kelebeklerin yakalanmasından 7-10 gün sonra ilaçlama yapılmalıdır.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ

HARU adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 4A-3A olarak sınıflandırılmış bir insektisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için Haru'nun aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız.

Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 4A-3A harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.