Bitki Hastalık Zararlı Yabancı Ot Latince İsmi Dozu İlaçlama ve Hasat Arası Süre
Kızılçam Çam Kese Tırtılı Thaumetopoea pityocampa

250g.+5 L. Motorin/ha Yumurta, Larvai Ergin Havadan uygulama: 150 g.+2 L. Su/ha

-
Elma İç Kurdu Cydia pomonella 40 g/100 L su 42 gün
Armut Yaprak Piresi Cacopsylla spp 40 g ilaç+300 ml. Bitkisel yağ/100 litre su Yumurta, nimf 42 gün
Zeytin Zeytin Güvesi Prays oleae 40 g./100 L. Su çiçek nesli Yumurta, Larva 42 gün

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI VE KULLANILMASI:

Kızılçam: Gerekli miktar ilaç gerekli miktar motorin (mazot) içinde eritilerek, sisteme aletlerinin (Swing-fog, Dyna-fog gibi) deposuna konur ve hafif rüzgarda sisleme şeklinde uygulanır.

Havadan Uygulama: Gerekli miktar ilaç gerekli miktar su ile uçak deposu içinde karıştırılarak sakin bir havada uygulama yapılmalıdır. İlaçlama öncesi gerekli uyarılar yapılarak varsa insanlar ve evcil hayvanların ilaçlanarak bölgeden uzaklaşması sağlanmalıdır.

Elma: Gerekli miktar ilaç ayrı bir kapta az bir miktar su ile bulamaç haline getirilerek, yarıya kadar su ile doldurulmuş ilaçlama aleti deposuna ilave edilir. Hazırlanan bu karışım elma iç kurdu yumurtalarının açıldığı ve ilk larvalar görüldüğünde uygulanır.

Zeytin: İlk yumurtalar bırakıldığında

Armut: Gerekli miktar ilaç ayrı bir kapta az bir miktar su ile bulamaç haline getirilir. Bu karışıma gerekli miktar bitkisel yağ karıştırılarak ilave edilir. Hazırlanan bu karışım yarısına kadar su doldurulmuş ilaçlama aleti deposuna ilave edilir. Geri kalan su karıştırılarak ilave edilir. Hazırlanan bu karışım kışlayan döl erginlerinin bıraktığı ilk yumurtalar görüldüğünde uygulanır. Aşırı sıcak ve güneşli günlerde uygulamayınız.