| Zararlı Organizma Adı | Hastalık Adı | Uygulama Dozu | Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre |
|---|---|---|---|
| Hububat | Kanavcı otu (Adonis spp.) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Kandamlası (Adonis flammea) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Karamuk (Agrostemma githago) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Farekulağı (Anagallis arvensis) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Sığırdili (Anchusa leptophylla) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Papatya (Anthemis spp.) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Tarla köpek papatyası (Anthemis arvensis) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Taşkesen otu (Buglossoides arvensis) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Sürünücü çan çiçeği (Campanula rapunculoides) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Küçük pıtrak (Caucalis platycarpos) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Çobançantası (Capsella bursa-pastoris) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Güneş dikeni (Centaurea solstitialis) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Pelemir (Cephalaria syriaca) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Farekulaklı boynuz otu (Cerastium perfoliatum) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Sarı mum çiçeği (Cerinthe minor) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Sirken (Chenopodium album) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Ak hindiba (Chondrilla juncea) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Yabani hindiba (Cichorium intybus) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Hazeran (Consolida anthoroidea) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Yabani karanfil (Dianthus anatolicus) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Avrupa dönbabası (Erodium hoefftianum) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Sütleğen (Euphorbia microsphaera) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Tarla atkuyruğu (Equisetum arvense) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Anadolu şahteresi (Fumaria kralikii) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Hakiki şahtere (Fumaria officinalis) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Adi şahtere (Fumaria vaillantii) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Turnagagası (Geranium spp.) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Yabani çivit otu (Isatis tinctoria) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Dikenli yabani marul (Lactuca serriola) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Mürdümük (Lathyrus spp.) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Yabani tere (Cardaria draba) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Ballıbaba (Lamium amplexicaule) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Yabani mürdümük (Lathyrus aphaca) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Yabani ebegümeci (Malva sylvestris) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Taş yoncası (Melilotus indica) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Sarı taş yoncası (Melilotus officinalis) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Gelincik (Papaver rhoeas) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Çobandeğneği (Polygonum aviculare) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Tarla düğün çiçeği (Ranunculus arvensis) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Yabani turp (Raphanus raphanistrum) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Muhabbet çiçeği (Reseda lutea) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Kanarya otu (Senecio vernalis) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Yabani hardal (Sinapis arvensis) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Bülbül otu (Sisymbrium officinale) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Kuş otu (Stellaria media) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Yemlik (Tragopogon buphthalmoides) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Pıtrak (Turgenia latifolia) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Arap baklası (Vaccaria pyramidata) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Yavşan otu (Veronica persica) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Hububat | Yabani fiğ (Vicia spp.) | 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir. | |
| Mısır | Kırmızı köklü tilkikuyruğu (Amaranthus retroflexus) | 200 ml/da Çıkış sonrası uygulanır. Mısırlar 2-4 yapraklı devrede olmalıdır. | |
| Mısır | Sirken (Chenopodium album) | 200 ml/da Çıkış sonrası uygulanır. Mısırlar 2-4 yapraklı devrede olmalıdır. | |
| Mısır | Boz ot (Heliotropium europaeum) | 200 ml/da Çıkış sonrası uygulanır. Mısırlar 2-4 yapraklı devrede olmalıdır. | |
| Mısır | Yabani turp (Raphanus raphanistrum) | 200 ml/da Çıkış sonrası uygulanır. Mısırlar 2-4 yapraklı devrede olmalıdır. | |
| Mısır | Yabani hardal (Sinapis arvensis) | 200 ml/da Çıkış sonrası uygulanır. Mısırlar 2-4 yapraklı devrede olmalıdır. | |
| Mısır | Eşek marulu (Sonchus arvensis) | 200 ml/da Çıkış sonrası uygulanır. Mısırlar 2-4 yapraklı devrede olmalıdır. |
Karışabilirlik durumu: Sıvı yaprak gübreleriyle karışabilir. Uygulama için çok miktarda karışım yapmadan önce ön karışım denemelerinin yapılması tavsiye edilir.