KULLANILACAĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR
Zararlı Organizma Adı Hastalık Adı Uygulama Dozu Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre
Hububat Kanavcı otu (Adonis spp.) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Kandamlası (Adonis flammea) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Karamuk (Agrostemma githago) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Farekulağı (Anagallis arvensis) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Sığırdili (Anchusa leptophylla) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Papatya (Anthemis spp.) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Tarla köpek papatyası (Anthemis arvensis) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Taşkesen otu (Buglossoides arvensis) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Sürünücü çan çiçeği (Campanula rapunculoides) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Küçük pıtrak (Caucalis platycarpos) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Çobançantası (Capsella bursa-pastoris) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Güneş dikeni (Centaurea solstitialis) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Pelemir (Cephalaria syriaca) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Farekulaklı boynuz otu (Cerastium perfoliatum) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Sarı mum çiçeği (Cerinthe minor) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Sirken (Chenopodium album) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Ak hindiba (Chondrilla juncea) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Yabani hindiba (Cichorium intybus) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Hazeran (Consolida anthoroidea) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Yabani karanfil (Dianthus anatolicus) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Avrupa dönbabası (Erodium hoefftianum) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Sütleğen (Euphorbia microsphaera) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Tarla atkuyruğu (Equisetum arvense) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Anadolu şahteresi (Fumaria kralikii) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Hakiki şahtere (Fumaria officinalis) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Adi şahtere (Fumaria vaillantii) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Turnagagası (Geranium spp.) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Yabani çivit otu (Isatis tinctoria) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Dikenli yabani marul (Lactuca serriola) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Mürdümük (Lathyrus spp.) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Yabani tere (Cardaria draba) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Ballıbaba (Lamium amplexicaule) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Yabani mürdümük (Lathyrus aphaca) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Yabani ebegümeci (Malva sylvestris) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Taş yoncası (Melilotus indica) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Sarı taş yoncası (Melilotus officinalis) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Gelincik (Papaver rhoeas) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Çobandeğneği (Polygonum aviculare) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Tarla düğün çiçeği (Ranunculus arvensis) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Yabani turp (Raphanus raphanistrum) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Muhabbet çiçeği (Reseda lutea) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Kanarya otu (Senecio vernalis) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Yabani hardal (Sinapis arvensis) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Bülbül otu (Sisymbrium officinale) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Kuş otu (Stellaria media) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Yemlik (Tragopogon buphthalmoides) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Pıtrak (Turgenia latifolia) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Arap baklası (Vaccaria pyramidata) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Yavşan otu (Veronica persica) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Hububat Yabani fiğ (Vicia spp.) 160 ml/da Kardeşlenme dönemi başlangıcında - 200 ml/da Kardeşlenme dönemi sonunda - 300 ml/da Karadeniz bölgesinde geç dönemde Polikültür tarım yapılan bölgeler için tavsiye edilir.
Mısır Kırmızı köklü tilkikuyruğu (Amaranthus retroflexus) 200 ml/da Çıkış sonrası uygulanır. Mısırlar 2-4 yapraklı devrede olmalıdır.
Mısır Sirken (Chenopodium album) 200 ml/da Çıkış sonrası uygulanır. Mısırlar 2-4 yapraklı devrede olmalıdır.
Mısır Boz ot (Heliotropium europaeum) 200 ml/da Çıkış sonrası uygulanır. Mısırlar 2-4 yapraklı devrede olmalıdır.
Mısır Yabani turp (Raphanus raphanistrum) 200 ml/da Çıkış sonrası uygulanır. Mısırlar 2-4 yapraklı devrede olmalıdır.
Mısır Yabani hardal (Sinapis arvensis) 200 ml/da Çıkış sonrası uygulanır. Mısırlar 2-4 yapraklı devrede olmalıdır.
Mısır Eşek marulu (Sonchus arvensis) 200 ml/da Çıkış sonrası uygulanır. Mısırlar 2-4 yapraklı devrede olmalıdır.
UYGULAMA ŞEKLI
DIĞER BILGILER

Karışabilirlik durumu: Sıvı yaprak gübreleriyle karışabilir. Uygulama için çok miktarda karışım yapmadan önce ön karışım denemelerinin yapılması tavsiye edilir.