KULLANILACAĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR
Zararlı Organizma Adı Hastalık Adı Uygulama Dozu Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre
Bağ* Mildiyö (Plasmopara viticola) 300 g/100 L su 14 gün
Bağ* Ölü Kol (Phomopsis viticola) 250 g/100 L su 14 gün
Domates Erken yaprak yanıklığı (Alternaria solani) 300 g/100 L su 14 gün
Domates Mildiyö (Phytophthora infestans) 300 g/100 L su 14 gün
Hıyar Kabakgillerde Mildiyö (Pseudoperonospora cubensis) 300 g/100 L su 14 gün
UYGULAMA ŞEKLI

Bitki Koruma Ürününü Kullanma Şekli:

Bağ Mildiyö: İlk uygulamaya sürgünler 25-30 cm ulaşınca başlanmalıdır. İkinci ve sonraki ilaçlamalar 1.ilacın süresi ve hastalığın gelişme durumu, meteorolojik faktörler göz önüne alınarak 10-15 gün ara ile ilaçlama yapılır.
Bağ Ölükol: Yaz ilaçlaması:
1.ilaçlama sürgünler 2-3 cm olduğunda,
2.ilaçlama sürgünler 8-10 cm olduğunda,
3.ilaçlama sürgünler 25-30 cm'yi bulduğu devrede yapılmalıdır.
Hıyar Kabakgillerde Mildiyö: İlaçlama bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile ilaçlamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre ilaçlamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gereklidir.
Domates Mildiyö: İlaçlı mücadeleye çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.
Domates Erken Yaprak Yanıklığı: Gerek fidelikte gerekse tarlada ilaçlamaya ilk lekeler görülür görülmez başlanmalıdır. İklim koşulları hastalık gelişimi için uygun olduğunda hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir

DIĞER BILGILER

Karışabilirlik durumu: Yaygın olarak kullanılan fungisit ve insektisitlerle karışabilir. Başka ilaçlarla karıştırmadan önce ön karışım yapılması tavsiye edilir.

*Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılmaz.