KULLANILACAĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR
Zararlı Organizma Adı Hastalık Adı Uygulama Dozu Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre
Bağ* Mildiyö (Plasmopara viticola) 500 g/100 L su 14 gün
Bağ* Ölü kol (Phomopsis viticola) 3500 g/100 L su (kış uygulaması), 500 g/100 L su (yaz uygulaması) 14 gün
Domates Mildiyö (Phytophthora infestans) 400 g/da 14 gün
Elma Karaleke (Venturia inaequalis) 1500 g/100 L su 14 gün
Kayısı Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Wilsonomyces carcophylus) 1250 g/100 L su (Dormant dönem), 625 g/100 L su (Normal dönem) 14 gün
Şeftali Yaprak kıvırcıklığı (Taphrina deformans) 1500 g/100 L su 14 gün
Zeytin Halkalı leke (Spilocaea oleagina) 1.uygulama 1500 g/100 L su, 2.uygulama 1000 g/100 L su 14 gün
UYGULAMA ŞEKLI

Bağ mildiyösü:

1.uygulama: Sürgün boyu 25-30 cm uzunlukta olunca uygulanmalıdır.

2. ve diğer uygulamalar: İlk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi meteorolojik faktörler dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara son verilmelidir.

Bağda ölükol:

  • Kış uygulaması: Budamadan sonra, gözler uyanmadan hemen önce yapılmalıdır.
  • Yaz uygulaması:

1.uygulama sürgünler 2-3 cm olduğunda,

2.uygulama sürgünler 8-10 cm olduğunda,

3.uygulama sürgünler 25-30 cm'yi bulduğu devrede yapılmalıdır.

Elma karalekesi:

1.uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde ise 3-5 gün önce)

2.uygulama: Pembe rozet tomurcuğu döneminde (Çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde)

3.uygulama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce,

4.ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 15 gün arayla yapılmalıdır.

Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Çil) (Kayısı):

1.uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra,

2.uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde),

Kayısılarda ilave olarak, meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken 3.ilaçlama yapılmalıdır.

Şeftali yaprak kıvırcıklığı: Tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde bir uygulama yapılır.

Domates mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile uygulamaya başlanır.

Zeytinlerde halkalı leke:

Marmara Bölgesinde:

1.uygulama: Sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce

2.uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce

Ege Bölgesinde:

1.uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce

2.uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce

Akdeniz Bölgesinde:

1.uygulama: Hasattan sonra

2.uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce

3.uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılmalıdır.

DIĞER BILGILER

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Divago® diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılmadan (insektisit, fungisit, bitki gelişim düzenleyicileri vs.) tek başına kullanılmalıdır.

*Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılan bağ alanlarında kullanılmaz.